Jídelníček na tento týden

Jídelníček 16.-20.10..PDF (388402)

Dle nové legislativy jsme povinni od 13.12. 2014 informovat strávníky o přítomných alergenech v připravovaných jídlech.

Seznam alergenů

- publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

  1. Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  2. Korýši - a výrobky z nich
  3. Vejce - a výrobky z nich
  4. Ryby - a výrobky z nich
  5. Podzemnice Olejná (arašídy) - a výrobky z ní
  6. Sójové boby (sója) - a výrobky z nich
  7. Mléko - a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody - mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
  9. Celer - a výrobky z něj
  10. Hořčice - a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) - a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) - a výrobky z něj
  14. Měkkýši - a výrobky z nich